Ο γεωργός, χάρη στην τεχνολογία, κατόρθωσε αναμφισβήτητα να πετύχει μία υπερπαραγωγή από γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
Για τη μέθοδο και τα μέσα που χρησιμοποίησε για το σκοπό αυτό, κατακρίνεται από παντού για κακή ποιότητα των τροφών, για υπολείμματα από φυτο φάρμακα στις τροφές, για μολυσμένο περιβάλλον κ.λ.π.
Η κοινή άποψη ότι η συμβατική καλλιέργεια μπορεί εξίσου να καταστρέψει όσο και να δημιουργήσει, ενισχύθηκε αρκετά.
Για την υπερπαραγωγή προϊόντων, κατά τη γνώμη μου, συνέβαλαν έξι παράγοντες.
Παράγοντες με αντιοικολογικά αποτελέσματα σε βάρος των φυσικών αγαθών, του υπαίθριου πληθυσμού, του παραγωγού, του καταναλωτή και, τελικά, της πολιτείας.